Fascination About εξωδικαστικος μηχανισμος
Fascination About εξωδικαστικος μηχανισμος
Blog Article
Για να βοηθηθούμε πρέπει όμως πρώτα να ορίσουμε τι θα πει συμβουλή και τι συμβουλευτική (διαδικασία).
Ποια είναι η διαφορά μεταξύ οικονομικού συμβούλου και χρηματοοικονομικού συμβούλου;
Οργάνωση διαδικασιών για τους Εργαζόμενους και Δομή προγραμμάτων αντιστάθμισης
Οικονομικά Καριέρα Γλωσσάριο Οικονομικός Σύμβουλος-Ορισμός και Ιστορία
Οι όροι “οικονομικός σύμβουλος” και “χρηματοοικονομικός σύμβουλος” χρησιμοποιούνται συχνά ανταλλάξιμα, αλλά υπάρχει μια διαφορά στην έννοια τους. Ένας οικονομικός σύμβουλος παρέχει γενικές οικονομικές συμβουλές και καθοδήγηση για τον προϋπολογισμό, τις επενδύσεις, τη σύνταξη, και άλλες οικονομικές ανησυχίες.
– Να μας εκπαιδεύει – Το πορτοφόλι μας σήμερα είναι πολύ πιο περίπλοκο από αυτό των γονιών μας… Σήμερα πρέπει να αντιμετωπίσουμε τραπεζικούς λογαριασμούς, πιστωτικές και χρεωστικές κάρτες, καταναλωτικά και στεγαστικά δάνεια, υποχρεώσεις στην εφορία και άλλους φορείς, ασφαλιστικά συμβόλαια, χαρτοφυλάκια, και τόσες πολλές ακόμα μυστήριες λέξεις.
Ποια είναι η διαφορά μεταξύ οικονομικού συμβούλου και χρηματοοικονομικού συμβούλου;
Πόσο συχνά πρέπει να συνεργάζομαι με τον οικονομικό μου σύμβουλο;
Γιατί λέμε μεν “ωραίο σπίτι για το παιδί μου”, αλλά δε λέμε ποτέ “ωραία λεφτά για το παιδί μου”. Γενικά η διαχείριση του click here χρήματος και η αξιοποίησή του είναι ένα πολύ προσωπικό θέμα που επηρεάζεται όχι μόνο από οικονομικούς αλλά και από ψυχολογικούς παράγοντες.
Ανάλογα με το αντικείμενο, τη μορφή και το προφίλ της επιχείρησης, ένας σύμβουλος μπορεί να καθοδηγήσει τον επιχειρηματία για την εύρεση χρηματοδότησης μέσω:
Διαφορά από τον Οικονομικό Σύμβουλο: Ενώ ο οικονομικός σύμβουλος καλύπτει ένα ευρύ φάσμα θεμάτων, ο χρηματοοικονομικός σύμβουλος είναι πιο εξειδικευμένος στα οικονομικά της επένδυσης.
Απαιτήσεις για να είστε καλός χρηματοοικονομικός σύμβουλος
Βέβαια όλα αυτά, ακόμη κι αν τεκμηριωθούν επιστημονικά, δεν αποτελούν τη βεβιασμένη τεχνοκρατική λύση που πρέπει να επιβληθεί στον ιδιώτη. Μπορεί κάποιος να θέλει να αγοράσει ας πούμε ένα ακίνητο, έτσι για να τον θυμάται το παιδί του.
Με άλλα λόγια: Είναι υπεύθυνοι για τη διαχείριση των οικονομικών λειτουργιών της εταιρείας ή του ατόμου που προσλαμβάνει τις υπηρεσίες τους.